Ce arată un studiu despre utilizarea aspirinei la pacienții care au Covid-19. Nu ar îmbunătăți șansele de supraviețuire!
Un studiu efectuat de britanici arată faptul că aspirina nu ar îmbunătăți deloc șansele de supraviețuire ale persoanelor care sunt spitalizate cu Covid-19.
Potrivit studiului britanic, persoanele care sunt infectate cu noul coronavirus și care sunt tratate cu aspirină, un medicament aparent banal, nu ar îmbunătăți șansele de supraviețuire a acestora. Pacienții care sunt infectați cu virusul chinezesc prezintă un risc de formare a cheagurilor în vasele de sânge, în special în plămâni, scrie hotnews.ro.
„S-a sugerat cu tărie că coagularea sângelui ar putea fi responsabilă pentru deteriorarea funcției pulmonare și deces la pacienții cu Covid sever. Aspirina este ieftină și este utilizată pe scară largă în alte boli pentru a reduce riscul formării cheagurilor de sânge. Prin urmare, este dezamăgitor faptul că nu au un impact major asupra acestor pacienți”, a declarat Martin Landray, un responsabil al studiului.
„Deși aspirina a fost asociată cu o ușoară creștere a probabilității de a părăsi spitalul în viață, acest lucru nu pare să fie suficient pentru a justifica utilizarea pe scară largă a acesteia la pacienții spitalizați cu Covid-19”, adaugă la rândul său Peter Horby, co-responsabil al studiului.
Dacă un pacient cu Covid-19 ingerează aspirină, aceasta „nu este asociată cu o reducere a mortalității (…), a duratei spitalizării sau a riscului de a fi plasat pe ventilație mecanică”. Pe de altă parte, pacienții care luau aspirină aveau o spitalizare mai scurtă.
Cercetătorii au descoperit un nou tratament împotriva coronavirusului
Încă o veste bună pentru umanitate! Cercetătorii americani au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH – National Institute of Public Health) şi publicat în revista Science.
Medicamentul experimental TEMPOL se administrează pe cale orală. Acesta a avut rezultate promiţătoare împotriva acestei boli. TEMPOL poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului şi să se multiplice odată pătruns în celulă.
Într-un comunicat, NIH a precizat că, pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă au studiat dacă această enzimă are nevoie de depozite de fier şi de sulf pentru a-şi susţine structura. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă are nevoie de astfel de depozite de fier şi de sulf pentru a putea funcţiona în mod optim, relatează EFE, citat de Agerpres.
sursă foto: pixabay